Alternatieve beroepen: iets voor jou?

Van jongs af aan wordt er aan je gevraagd wat je wilt worden. Politieagent, brandweerman, piloot of dokter worden meestal genoemd en zijn vaak populair onder kinderen en scholieren. Alles is natuurlijk mogelijk. Gaandeweg leer je ook wat je echt interessant vindt en waar je jezelf later wel in ziet werken. Iets artistieks, misschien wel in de lucht of op het water? Je komt er vanzelf achter. Maar wil je nou echt iets anders dan de rest? Dan ben je op het juiste adres. In dit blog lichten we een aantal alternatieve beroepen uit die wat minder bekend zijn, maar daardoor niet minder leuk. Lees dus gauw verder!

Stedelijke landbouwer

Het klinkt misschien niet heel spannend, maar niets is minder waar. Meer en meer mensen beginnen bewuster en groener te leven. Minder vlees en lokale producten zijn namelijk erg in trek. Deze trend volstrekt zich voornamelijk in grote steden, maar ook op het platteland. Nu zijn er in steden minder mogelijkheden om echt groente te verbouwen, maar daar zal verandering in komen. Zo worden er in buurten op eigen houtje ecologische projecten opgezet en dit zal in de aankomenden jaren steeds groter worden. Op een gegeven moment is er ook iemand nodig die dit allemaal overziet en bijhoudt. Een stedelijke landbouwer, oftewel een stadsboer, is daarvoor nodig! Denk je nog aan een carrière-switch? Dan is het nu de juiste tijd.

Boorplatformmedewerker

Ver weg van de bewoonde wereld op zee bevindt zich een kleine stad: een boorplatform. Hier leven mannen en vrouwen, meestal voor twee weken aangesloten, op het water en verrichten werkzaamheden met betrekking tot gas- en oliewinning. Best spannend, zo midden op zee. Je bent als offshore medewerker wel veel van huis weg, maar daarentegen staat wel een goed salaris. Overigens ben je vervolgens wel weer twee weken aangesloten thuis. Werken op zo’n platform komt niet zonder gevaren, en daarom moet je ook een nogepa training volgen en succesvol afronden. Zo weet je wat je moet doen in het geval van nood en wat de gevaren van de zee echt zijn. Benieuwd naar hoe dat in z’n werk gaat? Kijk eens op de website van FMTC Safety.

Virtual reality coach

Tijdens de coronacrisis is wel gebleken dat thuiswerken voor veel beroepen (makkelijk) kan. Hier en daar moest wel wat aangepast worden, maar over het algemeen konden veel mensen hun werkzaamheden thuis voortzetten. Dit zal na de pandemie niet veel anders worden. Zo zullen veel bedrijven afwisselen tussen dagen op kantoor en dagen dat werknemers thuis moeten werken. Ook al is er in de tussentijd al veel vooruitgang geboekt met betrekking tot het thuiswerken, moet er echter ook nog veel gedaan worden om het echt soepel te laten verlopen. Daarom zijn virtual reality coaches steeds meer nodig die helpen om het thuiswerken net zoals het werken op kantoor laten voelen. De mogelijkheden zijn eindeloos met virtual reality en zal over een aantal jaar niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven, zoals internet en smartphones dat nu zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *