Bitcoins, hoe zit dat?

Sinds een aantal jaar is het aantal mensen dat geld verdient met het kopen en verkopen van bitcoins enorm gestegen. Waar de munt eerst 500 euro waard was, is hij nu duizenden euro’s waard. Een goede manier om snel en makkelijk veel geld te verdienen, zou je denken. Ergens zit er een kern van waarheid in. Het is niet dagen lang aanpoten en met zere benen thuiskomen. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Het handelen in crypto munten betekent risico’s nemen. De verschillende munten dalen en stijgen continu in waarde waardoor je altijd op je hoede moet zijn wat betreft kopen en verkopen. Het is mogelijk om de kansen van het stijgen en dalen te berekenen waardoor het risico minder groot wordt. Maar dit zijn lastige formules waar niet iedereen vat op heeft.

Wat is belangrijk om te weten?

Bitcoin heeft een blockchain netwerk. Dit houdt in dat het in handen is van alle gebruikers in plaats van één beheerder of computer. Het voordeel van een netwerk dat niet door één partij wordt beheerd, is de veiligheid. Het is heel moeilijk om het netwerk te hacken of te beïnvloeden.

Geld verdienen

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen als je bezig bent met Bitcoin. Natuurlijk kun je de Bitcoins die je hebt kopen en verkopen en zo je eigen geld verhandelen. maar je kunt ook werken als controleur. Dit heet minen. Hier ga je opzoeken naar verschillende transacties die goedgekeurd moeten worden. Wanneer dit lukt krijg je betaald in bitcoin. Ook dit lijkt een makkelijke klus om te klaren maar het tegenovergestelde is waar. Om al deze transacties bij elkaar te krijgen, moet je je hersenen laten kraken. Bovendien moet je ook de eerste zijn die de transacties bundelt, want alleen de eerste die de goedkeuring krijgt tot transactie krijgt uitbetaald.

Wat is bitcoin halving?

In dit hele systeem zijn er manieren om ervoor te zorgen dat het aantrekkelijk blijft om hier mee bezig te zijn, en om de ontwikkelingen om gang te houden. Het stijgen van de waarde van de bitcoin maakt het mogelijk om de vergoeding voor de miners eens in de zoveel tijd te halveren. Dit betekent dus niet dat deze controleurs minder verdienen, maar de vergoeding stijgt niet mee met de waarde van de bitcoin omdat het systeem anders in elkaar stort. Omdat er maar een beperkt aantal bitcoins op de markt zijn, is de halvering mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *