De Fedora hoed

De fedora hoed is een klassiek hoofddeksel met zijn gedistingeerde breedgerande, vilten bekleding met een hoge kroon. Een originele fedora-hoed is gemaakt van konijnenbont, maar tegenwoordig worden fedora’s meestal gemaakt van wol, vilt en kasjmier. Er is een stof of een lintband die net boven de rand van fedora’s. De rand van een fedora wordt aan de voorkant schuin naar beneden en aan de achterkant omhoog gedragen. Fédora komt uit een 19e-eeuws toneelstuk van Victorien Sardou getiteld “Fédora”, of in het Russisch ‘God’s geschenk’. De heldin, Fédora Romanoff, droeg een in het midden gevouwen hoed met een zachte rand.

Een hoed met een licht feministisch kantje zeg maar, werd snel geassocieerd met Hollywood acteurs die veelal criminele rollen vertolkten op het witte doek.

Waarom kiezen voor een fedora model?

Hoewel het bewijs niet echt wetenschappelijk is, vertellen de geschiedenis en esthetiek ons ​​dat het dragen van een hoed je meer zelfvertrouwen kan geven, omdat een hoed je vaak groter doet lijken. Fedora hoeden geven een bepaalde coole, bohemien-vibe aan elke outfit. Ze zijn een accessoire die je overal mee kunt combineren. Onthoud dat een hoed geen puur stijlvol accessoire is. Het kan ook een directe functie hebben.

In de zomer of op een zonnige dag kan een traditionele fedora hoed met een rand helpen om de zon uit je ogen te houden. Hoeden kunnen er ook voor zorgen dat je hoofd niet nat wordt in de regen als je je paraplu bent vergeten , hoewel we het niet echt aanraden om ze doorweekt te maken.

Klaar om die hoed nog te dragen?

Als je klaar bent om een ​​fedora hoed te dragen, zijn er maar weinig betere plaatsen om er een online te zoeken Ongeacht kapsel, geslacht, je favoriete muziek, team of sport – wij hebben de stijl en het type hoed waar je naar op zoek bent. Geen zin in sport? Geen probleem. We hebben hoeden die niets met sport te maken hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *