De fijnste badkamer die je kunt hebben

  • door

Persoonlijk heb ik altijd een van de belangrijkste plekken in mijn woning de badkamer gevonden. Dit klinkt misschien apart aangezien de badkamer niet echt een plek is waar de meeste mensen het grootste gedeelte van hun dag doorbrengen. Meestal is dit de woonkamer en/of de keuken. Toch is de badkamer voor mij en misschien ook vele anderen een belangrijke plek in het huis. In de badkamer ga ik ga ik douchen of in bad, en voor mij is dit altijd een manier geweest om even heerlijk tot rust te komen en ook na te denken. Sterker nog, tijdens mijn studie ging ik heel vaak douchen om goede ideeën te krijgen voor mijn thesis bijvoorbeeld. Nu ik een goede baan heb en een eigen huis heb aangeschaft vond ik het belangrijk om een fijne badkamer voor mezelf te ontwerpen. In dit artikel bespreek ik de belangrijkste onderdelen voor een droombadkamer.

Een luxe douche

Zoals ik al aangaf is een van de fijnste activiteiten voor mij een lange hete douche. Hier kom ik tot rust en krijg ik goede ideeën. Wanneer het gaat om een douche ontwerpen en installeren in je badkamer zijn er verschillende manieren om de douche ervaring nog beter te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een regendouche nemen. Deze bredere vorm douchekop zal een bredere stroom geven en daardoor aanvoelen als een zachte regen. Het is veelgebruikt in hotels omdat het luxe aanvoelt. Deze douchekop verbruikt wel meer water maar er zijn er ook die alsnog relatief goedkoop zijn. Een andere goedkope maar effectieve manier om je douche er luxer uit te laten zien is door te kiezen voor een douchegoot in plaats van het traditionele putje.

Relaxen in bad

Naast douchen is een keer per week in bad zitten natuurlijk ook ontzettend fijn. Over het algemeen is dit niet iets wat we elke dag doen maar een uur tot rust komen in een heet bad is ontzettend goed voor de gemoedstoestand. Daarnaast kan het ook een hele romantische date avond zijn met je vriendin om met kaarslicht samen in een groot bad te gaan zitten. Daarom raden een mooi groot bad aan als ideale toevoeging in je badkamer.

Sauna

Dit is natuurlijk een echte droomluxe, maar voor sporters kan het ontzettend fijn zijn en de mogelijkheden worden steeds goedkoper. Een goede infrarood sauna zal na het sporten helpen om de spieren sneller te herstellen. Daarnaast heeft het vele andere gezondheidsvoordelen ook voor oudere mensen met gewrichtsklachten bijvoorbeeld. Een goed investering dus voor een luxe badkamer.