De ideale werkplek

Leegstaand

Ik heb best wat openstaande ruimte in mijn pand. Er zitten flink wat éénpersoonsruimtes in, wat ik eigenlijk van plan was om te  gaan verhuren aan kleine bedrijfjes of startups. Ze zouden dan een aantal van deze ruimtes mogen huren en als ze het één en ander willen verbouwen dan denk ik graag mee. Maar toen kwam de crisis, en moest iedereen thuis gaan werken. Daar ging mijn idee – er is in deze tijd natuurlijk vrijwel niemand meer op zoek naar extra kantoorruimte. Eerder naar extra thuisruimte! Ik besloot mijn idee maar even te laten voor wat het was. Deze tijd zal ook voorbij gaan en dan komt er heus wel weer vraag naar dit soort ruimtes. Alles op zijn tijd. Tot ik vorige week op een vriend sprak via Skype. Met een kantoorbaan. En drie jonge meiden. Zijn wallen hingen nog net niet op zijn knieën. Ik vroeg hem hoe het ging en voor ik het wist zat ik in een tirade van een half uur dat het niet te doen was om te werken terwijl kind één om aandacht jammert, kind 2 kind 1 een mep verkoopt en kind 3 dusdanig verdacht stil is dat je het ook niet meer vertrouwt. Er zijn al tekeningen op de muren geweest, dagelijkse huilbuien, het hoort er allemaal bij maar het maakt het werk niet bepaald makkelijker. Zijn baas is weinig meedenkend en verwacht dat hij op normale tijden werkt. Zijn ouders willen best oppassen, maar waar gaat hij dan in hemelsnaam werken?

Oplossing

En toen zag ik opeens het licht: waarom zou ik mijn pand niet ene veilige werkomgeving maken waar mensen per dag een kantoor kunnen huren? De ruimtes zijn afgezonderd, ver genoeg uit elkaar en het pand is dusdanig ruim dat je je makkelijk aan alle regels kon houden. De vriend zou vooraan staan om zo een ruimte te huren, liet hij al weten. Toen ik rondvroeg hoorde ik steeds meer mensen die hier wel wat voor voelden. Soms waren er zelfs werkgevers die aanboden aan hun personeel om dit te vergoeden. Ik begon daarom mijn plan uit te werken en maakte in een aantal ruimtes een luxe kantoor. Ik kocht een aantal fijne Bureaus en daarnaast stoelen bij Bureaustoel24, dan weet ik zeker dat men ergonomisch zit en er kwaliteit geleverd wordt. Daarnaast vond ik een goede schoonmaakpartij. Van de week komen de eerste daghuurders er in, ik ben benieuwd wat ze er van vinden!