De tegels maakten het verschil.

  • door
vloertegels

Vorige zomer kreeg ik het idee om de hele badkamer opnieuw aan te pakken. Ik stoorde me al ruim een half jaar aan het toenmalige design. Jaren terug hadden we besloten om voor een eenvoudige look te gaan. Voornamelijk hoogglans wit. Je kent het wel. Makkelijk schoon te houden maar weinig sfeer. Toen een van onze vrienden verhuisde naar een nieuwbouwwoning keken we met jaloezie toe naar zijn prachtige badkamer. Dus die van ons moest op de schop!

Waar beginnen we?


Als je ooit een nieuwe badkamer hebt moeten aanleggen dan weet je net als ik dat de keuze echt reuze is. Ik stond met open mond te kijken naar het aanbod. Waar moesten we beginnen? Ik had op het internet een aantal voorbeelden gevonden en aan de hand daarvan zijn we gaan kijken. Nadat de maten waren opgemeten konden we beginnen met het uitzoeken van onze spullen.
Ik stelde voor om te beginnen met de tegels. Je zou denken dat een tegel gewoon een tegel is, maar je maakt of breekt er je hele design mee. Dat was uiteindelijk ook wat me zo stoorde aan onze oude badkamer! Dit bleek toen we onze nieuwe tegels besteld hadden.
Voor de vloertegels gingen we voor een betonlook. Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat het iets voor ons was. Bij het woord ‘beton’ denk ik toch vaak aan een kille sfeer maar bij het zien van onze tegels was ik om. De wandtegel moet ik bekennen, wit. Het is gekkenwerk maar op de een of andere manier werkte het dit keer wel. Het robuuste van de vloertegel en de badkamermeubels had de rust van een witte tegel nodig.

Kostenbesparing.


Een renovatie kost altijd meer dan je denkt. Zo stuitten we op een serie aan onvoorziene kosten toen we bij het slopen van de badkamer erachter kwamen dat we de leidingen moesten verleggen. Ik wilde geen bad meer maar een inloopdouche en ik had mijn zinnen toch echt gezet op een dubbele wastafel. Gelukkig konden we onze kosten besparen door het merendeel zelf te doen. Een aantal handige vrienden kwamen tot onze redding.
Niet alleen de manuren werden bespaard. Als ik je een tip mag geven is het wel om goed te kijken waar je je spullen haalt. Op de tegels hebben we enorm bespaard. We hebben niet beknibbeld op onze wensen, maar zoals met veel dingen in het leven, je kunt het zo duur maken als je zelf wil.
Ik ben zo blij dat we van onze oude badkamer verlost zijn. Douchen is een genot geworden. We kunnen er weer de nodige jaren tegenaan! Hoewel we toch twijfelen of we het toilet beneden ook gaan aanpakken. Dan weten we in ieder geval waar we moeten beginnen!