De verschillende manieren om een roadtrip te doen

  • door

Het gaat niet om de bestemming maar om de reis zoals we vaak zeggen. Toch vergeten we dit best vaak. We zijn gefocust op professionele doelen of de volgende grote overwinning in het leven. Daarnaast vinden we reizen vaak onaangenaam en kunnen we niet wachten tot we zijn aangekomen op onze bestemming. Desondanks is er wel een specifieke manier van reizen waarbij het puur gaat om de reis en niet de bestemming. Dat is namelijk de roadtrip. Deze manier van reizen gaat om de reis zelf. Maar er zijn verschillende manieren om een dergelijke vakantie te ondernemen. Daarom bespreken we in dit artikel de verschillende manieren om een roadtrip te doen.

Auto

Dit is natuurlijk de meest voorkomende manier waarop mensen een roadtrip gaan doen. Je kunt prachtig met een auto of klein busje met een aantal vrienden door Europa reizen. Persoonlijk heb ik bijvoorbeeld een roadtrip gedaan naar het zuiden van Portugal. We besloten verschillende surflocaties aan te doen aan de kust van Frankrijk en Portugal. Daarnaast waren ik en mijn vrienden ook fan van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Daarom bezochten we in Frankrijk de verschillende stranden en musea waar de geallieerden geland zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het voordeel van de auto is dat je kunt afwisselen wie er rijdt en zo ook veel kunt rusten. Houd er wel rekening mee dat als je met mannen reist het muf kan gaan ruiken in de auto.

Motor

Soortgelijk aan reizen met de auto is een motor ook een fantastisch voertuig om een roadtrip mee te doen. Het fijne aan een motor is dat je de wind zult voelen en daardoor zul je je ontzettend vrij voelen. Maar om met een motor te reizen zul je wel natuurlijk eerst een motorrijbewijs moeten halen. Daarnaast zul je natuurlijk ook een motorverzekering moeten nemen. Motorrijden is over het algemeen iets gevaarlijker dan autorijden. Er zijn handige manieren waarop je de kosten motorverzekering berekenen.

Trein

Een goede manier om een stedentrip in Europa te doen is met de trein. Deze manier van een roadtrip is ideaal voor jonge studenten die geen auto of motor hebben. Daarnaast heb je ook niet de verantwoordelijkheid van het besturen van een voertuig waar natuurlijk toch ook risico’s aan vasthangen. De nadelen aan deze manier van reizen is natuurlijk wel dat je niet volledige vrijheid hebt in waar je heen reist. Deze manier van reizen is natuurlijk vooral ideaal wanneer je grote steden wilt bezoeken die via de trein gemakkelijk te bereiken zijn.