Dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat verven

Wanneer je thuis gaat verven is dat een klusje waar je waarschijnlijk niet bijzonder veel zin in hebt. Toch kan het best leuk zijn om te verven en hoef je je echt niet druk te maken, mits je je goed voorbereid en een beetje nadenkt over waar je mee bezig bent natuurlijk! We vertellen je graag hoe je dit kunt doen, dus lees gauw door.

De juiste kleur verf kopen

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste kleur verf koopt. Je zult niet de eerste zijn die niet oplet en zich niet bewust is van het verschil ral 9001 of 9010 bijvoorbeeld. Let dus goed op de kleurcodes, houdt het staaltje erbij en zorg dat je precies de goede kleur hebt voordat je de verf afrekent in de winkel!

Voldoende materiaal klaar hebben staan

Het is vervolgens ook belangrijk om voldoende materiaal klaar te hebben staan. Daarmee doelen we niet alleen op de verf, maar ook op kwasten, rollers, mengbakjes, afplakmateriaal en alle andere benodigdheden om de klus te kunnen klaren. Neem het wat dit betreft ruim!

Goed afplakken

Voordat je begint is het dan nog belangrijk om alles goed af te plakken. Hierdoor hoef je je tijdens het verven niet zo druk te maken om druppels en gemorste verf, en kun je gewoon lekker aan de slag gaan.

Dekkend verven

Wanneer je aan de slag gaat is het dan nog zaak om goed dekkend te verven. Probeer lange halen te maken met de roller of kwast en verdeel de verf netjes over de muur. Het hoeft niet in één keer te dekken, want je kunt er altijd nog een extra laag overheen verven. Het draait er vooral om dat het uiteindelijk een mooi en egaal resultaat wordt, dus daar moet je je met name druk om maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *