Dit moet je weten over de voordelen van groene zakelijke energie

 

Wat enkele jaren geleden voor veel ondernemers een ver-van-hun-bed-show was, is anno 2020 heel normaal: het afnemen van groene mkb energie. Steeds meer ondernemers kiezen voor deze vorm van verantwoorde energie en dat is niet voor niets. Toch is nog niet heel ondernemend Nederland op de hoogte van de voordelen van groene energie. Dat is zonde, want met deze vorm van stroom bespaar je én energie én geld. Daarom lees je hieronder meer over de voordelen van zakelijke groene stroom, zodat ook jij wellicht de keuze maakt om een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Groene energie is beter voor het milieu

Waarschijnlijk weet je namelijk al wel dat groene stroom beter is voor het milieu. Waarom dat precies zo is, weet je misschien niet. Hierbij kijken we naar de CO2-uitstoot die bij het produceren van grijze energie veel hoger ligt dan bij de productie van groene stroom. Daardoor is grijze zakelijke stroom veel schadelijker dan groene energie. Ook is het interessant om te kijken naar de bron van beide soorten energie. Grijze energie wordt uit fossiele brandstoffen gehaald; dit is een bron die een limiet heeft. Dat betekent dat die fossiele brandstoffen worden uitgeput. Groene stroom wordt daarentegen uit natuurlijke bronnen gehaald; bronnen die niet onuitputtelijk zijn. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld de zon en de wind. Dat zijn bronnen die blijven bestaan.

Betaalbare groene stroom voor ondernemers

Een ander groot voordeel van groene energie is dat het betaalbaar is, helemaal wanneer je een (zelfstandig) ondernemer bent. In de afgelopen jaren zijn er alsmaar meer energiebedrijven bijgekomen die groene (zakelijke) stroom leveren. Voor ondernemers is dit aantrekkelijk, omdat er op die manier meer keuze en meer aanbiedingen zijn. Daarnaast biedt de Nederlandse overheid vergoedingen en subsidies aan wanneer je kiest voor energiebesparende maatregelen voor je bedrijf. De overheid steunt bedrijven namelijk die iets doen aan het verduurzamen van hun onderneming. Ook zijn er altijd scherpe deals te scoren, waarbij je nooit de hoofdprijs hoeft te betalen voor groene zakelijke energie. Je vindt altijd het scherpste tarief door een energiecheck te doen via een zakelijke energievergelijker. Op Energie-Zakelijk.nl vind je zo’n handige tool.

Zelf opwekken van groene energie

Het laatste grote voordeel van groene stroom is dat je het zelf kunt opwekken. Hierdoor word je compleet onafhankelijk van energieleveranciers en hun wisselende energieprijzen. Je kunt energie opwekken met behulp van bijvoorbeeld zakelijke zonnepanelen. Het aanschaffen van zonnepanelen is een investering waarbij je moet weten dat je dat geld binnen enkele jaren alweer terugverdiend hebt. Je maakt namelijk gebruik van gratis energie uit de natuur die je uit zonnestralen haalt. Twijfel je er dus over om zelf aan de slag te gaan met energie opwekken omdat je het te duur vindt? Dan is het goed om te weten dat je je investering na een jaar of vijf à zes er alweer uit hebt. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen. Daarna profiteer je van gratis zakelijke stroom die ook nog eens beter voor de wereld is. Kortom: met de overstap naar groene mkb energie of groene stroom voor grootzakelijke bedrijven bespaar je uiteindelijk niet alleen op energie, maar ook flink in je portemonnee. Er zijn dus eigenlijk weinig redenen om niet over te gaan op verantwoorde energie.