Drie soorten lichtkoepels voor elke smaak

  • door
Lichtkoepels

Het is een leuke manier om meer licht in je woning te krijgen als je niet al te veel extra ruimte hebt voor normale ramen: de lichtkoepels. Lichtkoepels zijn eigenlijk ramen maar dan net iets anders. Een lichtkoepel is namelijk een koepel die in het dak geplaatst wordt en dus niet in de muur. Daardoor is het ook geen probleem als je wat minder ruimte hebt op je muren. De lichtkoepel geeft je bovendien vaak veel meer licht dan de ramen omdat een koepel in het dak zit en dus veel meer zonlicht opvangt in een dag. 

Kwaliteit

Doorschijnende koepels

Er zijn koepels waar je doorheen kunt kijken maar ze zijn er ook met een matte afwerking. Nu denk je misschien: natuurlijk wil ik er doorheen kunnen kijken! Maar dat is nog niet zo vanzelfsprekend. Een doorzichtige koepel kun je namelijk goed vuil op zien en dat vuil kun je minder gemakkelijk verwijderen omdat de koepel op het dak zit.

Vormen van de koepel

Lichtkoepels heb je in meerdere vormen. De meest populaire zijn de bolvormige en ronde koepels, de vierkante of rechthoekige koepels en de piramide. De koepel met piramide heeft als het ware een soort piramide aan de buitenkant waar regen, vuil en andere dingen snel vanaf glijden. Handig als je niet zoveel tijd hebt om schoon te maken. 

Lichtdoorlatend

Een lichtkoepel met dakbetreding

Een koepel kan een extra doel dienen, namelijk dat de koepel gebruikt wordt om het dak te betreden. Dit kan maar dan is het natuurlijk wel goed om rekening te houden met de afmetingen. Wil je hier tips voor hebben? Bekijk dan de website bouw-handel.nl voor tips en informatie.