Een PDB cursus in 28 weken

In 28 weken kun jij naar voldoening een PDB cursus afronden. PDB staat voor praktijkdiploma boekhouden. Met zo’n PDB kun je aan de slag in verschillende bedrijven als boekhouder. Je investeert dus een paar weken van je tijd en wat geld om zo aan een baan te kunnen komen. In die 28 weken van de PDB cursus hoef je maar één dagdeel per week een les te volgen. Zo’n les duurt drie uur. Daarnaast maak je huiswerk en zo kun je na 8 weken je diploma behalen. Dit is een erkend diploma en staat dus mooi op je cv.

Wat heb je nodig en wat leer je

Een PDB cursus kan iedereen volgen. Je zal de Nederlandse taal moeten kunnen en er wordt wel verwacht dat je basiskennis hebt van boekhouden en calculatie. Als je dat niet hebt, kun je daarvoor eerst cursussen volgen. De PDB cursus bestaat uit drie onderdelen. Dit zijn kostencalculatie, financiering en bedrijfsadministratie. Ze worden ook in die volgorde behandeld. Dat is omdat je de kennis van kostencalculatie nodig hebt om de financiering te kunnen leren. Zo kom je in de PDB cursus steeds een stapje verder.

Waar en wanneer PDB cursus

Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je de PDB cursus kunt volgen. Op de website kun je de eerstvolgende startdata en locaties vinden. Zo zie je ook meteen op welke dag de lessen zijn op jouw gewenste locatie. De lestijden kunnen van 9 tot 12 uur in de ochtend zijn of van 7 tot 10 uur in de avond. Ook die informatie kun je vinden op de pagina van de PDB cursus. Evenals de kosten voor de cursus. Je kunt deze ook in termijnen betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *