Gemakkelijk en simpel objectieven kiezen

Eindelijk mag ik weer mijn koffer inpakken. Waarschijnlijk ben ik niet de enige Nederlander die enorm uitkeek naar een zonvakantie. Ik denk dat wij ook één van de Europese landen zijn die heel graag op vakantie willen. Als je bijvoorbeeld als Fransoos in Parijs hoort dat je alleen vakantie in je eigen land mag vieren, kan je nog naar de Dordogne, of die prachtige lavendelvelden. Vergeet ook niet de bergen of wijnstreken. Mijn punt is dat je een veel betere vakantie in eigen land kan doen als Fransoos dan als Nederlander. Wij moeten kiezen uit Drenthe of Limburg. Daarom kijk ik er enorm naar uit om weer op vakantie te gaan. Dit geeft mij ook altijd een goed excuus om wat extra objectieven te kopen voor op mijn camera. Ik vind het heerlijk om natuurfoto’s te maken. Op vakantie zoek ik ook altijd naar de mooiste plekken om een foto te kunnen maken. Elk jaar trakteer ik mijzelf op objectieven, omdat ik een grote camera-nerd ben.

 

Wat zijn precies objectieven

Blijkbaar behoren verschillende soorten camera’s en objectieven niet tot de algemene kennis van de standaard Nederlander. Een objectief is eigenlijk een ander woord voor lens. Je kunt op camera’s verschillende soorten objectieven (lenzen) plaatsen. Hierdoor krijgt je dus ook een ander soort foto. Als fotograaf kun je kiezen uit veel verschillende objectieven. Elk objectief heeft zijn eigen voor- en nadelen. De keuze voor een objectieve ligt dus aan het soort foto dat je wilt maken. Een prime lens zijn objectieven die een haarscherpe foto’s kunnen maken. Ze zijn klein en licht, en dus perfect voor op vakantie. Ze hebben als nadeel dat je niet kunt zoomen. Zoomlenzen zijn objectieven waar je wel mee kunt inzoomen, maar dat maakt het lastiger om een scherpe focus te krijgen. Daarnaast hebt je nog een lensbaby, een macrolens, een Fisheye lens, etc.. De keuze is reuze.

 

Wat neem ik mee op vakantie?

Dit jaar ga ik mijzelf trakteren op een macrolens. Dit zijn objectieven die perfect geschikt zijn voor het fotograferen van kleine dingen. Denk hierbij aan een vlinder of bloem. Ik beschik al over veel objectieven die ik kan gebruiken voor de natuur. Maar voor een echte close-up heb ik nog een macro-lens nodig. Daar ga ik mij dus dit jaar op trakteren. Waar gaat u zichzelf dit jaar op trakteren? We moeten het natuurlijk wel vieren dat we weer op vakantie mogen naar het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *