Know waar je een goede herenfiets scoort!

  • door
Herenfiets

Laatst pakte ik mijn fiets uit het fietsenrek en toen viel ineens mijn bagagedrager er af. Mijn fiets was al heel oud en echt aan vervanging toe, maar toen mijn bagagedrager er af viel werd alles wel heel duidelijk! Het is tijd voor een nieuwe herenfiets. Een probleem vind ik altijd wel dat nieuwe fietsen heel duur zijn. Daar en tegen is een tweedehands fiets ook weer problematisch, omdat deze minder lang mee gaan. Daarom moest ik de afweging maken tussen nieuw of tweedehands. Wat ik heb besloten lees je in deze blog! Ook lees je meer over de soorten herenfietsen die er zijn en hoe je de goede fiets scoort! Veel leesplezier!

Een nieuwe versus een tweedehands herenfiets

Het is altijd lastig om te kiezen of je voor een nieuw object gaat, of dat je marktplaats afspeurt naar een tweedehands versie. Zelf ben ik normaal gesproken erg voor marktplaats of kringloopwinkels. Ik geloof dat veel producten ten onrechte worden afgeschreven, en daarnaast is het altijd goedkoper om tweedehands te scoren. Het is dus duurzamer en beter voor je portemonnee om tweedehands te kopen. Echter, een nadeel aan tweedehands fietsen is dat je niet altijd weet wat voor kwaliteit je in huis haalt! Een nadeel van tweedehands in het algemeen is dat je vaak geen garantie meer krijgt. Voor een grote uitgave zoals een fiets is dat wel belangrijk! Na lang twijfelen en het internet afspeuren kwam ik er niet uit met een tweedehands fiets. Van alle fietsen was de kwaliteit twijfelachtig. Daarom heb ik uiteindelijk besloten om toch voor een nieuwe fiets te gaan! 

Welke soorten herenfietsen er allemaal zijn

Een nieuwe herenfiets is wel aardig prijzig. Gelukkig zijn er tegenwoordig websites die fietsen verkopen van iets minder bekende fabrikanten dan de paar ‘leading-brands’ in Nederland. De kwaliteit is echter nog steeds goed van deze merken. Voorbeelden zijn Altec, BSP, Cortina, Qwic, Victoria, Volare en Zonix. Je kunt voor een standaard herenfiets gaan gebouwd voor steden. Er zijn ook transportfietsen met een extra bagagerek. Ook heb je wat meer sportieve fietsen voor langere afstanden of voor off-road terrein. Tot slot is er natuurlijk de elektrische fiets.

Zo scoor je de perfecte herenfiets

Het belangrijkste bij het kopen van een nieuwe fiets is van te voren goed nadenken over wat je eigenlijk wilt hebben. Zo kwam ik tot de conclusie dat ik mijn fiets gemiddeld maar een half uur per dag gebruik. Ik hoef dus geen elektrische fiets of een fiets met ontzettend veel versnellingen. In plaats daarvan wil ik een stevig en simpel model die het stadsleven kan overleven. Door dit vast te stellen ga je geen fiets kopen die je eigenlijk niet nodig hebt, en daarmee bespaar je heel veel geld!