Hoe je backpacken nog leuker kan maken

  • door
Backpack

Backpacken is een ervaring die je eigenlijk wel een keertje gehad moet hebben. Het is ontzettend leuk, en je kan jezelf echt leren kennen. Je moet je hele manier van leven in een keer omgooien. Daarmee leer je zo ontzettend veel. Vooral voor jonge mensen kan het heel erg nuttig zijn, omdat je echt goed voor jezelf kan zorgen na een tijdje backpacken. Alles moet namelijk door jou geregeld worden, er is niemand om op terug te vallen. En je leert trouwens niet alleen jezelf kennen, met backpacken leer je ook een hele nieuwe cultuur leren. Dat is misschien nog wel het mooiste eraan. Maar wat zijn nou wat dingen om op te letten voordat je gaat backpacken?

Ga niet alleen maar naar de populaire plekken

Een fout die een hele hoop mensen maken tijdens het backpacken, is dat ze alleen maar naar de populaire en bekende plekken van dat land gaan. Dit is gewoon zonde, wat hiermee zie je niet de hele cultuur die dit land te bieden heeft. De populaire en bekende plekken zijn vaak erg toeristisch, waardoor je nog steeds een beetje in een bubbel blijft. Om echt goed kennis te maken met de cultuur van het buitenland, moet je ook echt naar de plekken waar de cultuur echt is, en niet toeristisch. Dit is misschien een beetje eng, omdat het een stuk minder bekend is. Maar is dat juist niet de aantrekkingskracht van backpacken? Het opzoek gaan naar het onbekende. Naar mijn mening is het opzoek gaan naar de minder bezochte plekken het zeker waard!

Zorg van te voren dat al je reisspullen goed in orde zijn

Het klinkt misschien logisch, maar het zal je verbazen hoeveel mensen dit moeten horen. Je kan niet veel spullen meenemen tijdens het backpacken, dus wat je meeneemt moet allemaal goed in orde zijn. Het belangrijkste is uiteraard een goede backpack, maar ook de kleine spullen spelen een grote rol. Zo moet je kleding niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch en stevig. En wat je nog meer meeneemt ligt natuurlijk een beetje aan waar je naar toe gaat. Maar iets wat heel belangrijk is waar je ook heen gaat, zijn goede schoenen. Hier moet je in investeren! Je zal namelijk een hele hoop lopen, en als je pijn aan je voeten krijgt, zal je reis een stuk minder leuk zijn. Maar zolang deze dingen in orde zijn, zal je een geweldige tijd hebben, en een hele hoop leren!