3 Essentials voor elk kantoor

  • door

Werk jij op kantoor, of ben je nog van huis uit aan het werk? Door alle maatregelen rondom Corona zijn veel mensen in Nederland (verplicht) thuis gaan werken. Nu het rustiger is op veel kantoren is dat hét moment om je kantoor eens grondig op te ruimen en te kijken of je wel alle benodigdheden in het kantoor hebt. Zorg dat alles weer tiptop in orde is als we straks (hopelijk!) weer met z’n allen naar kantoor mogen. Vandaag zetten we daarom 3 Essentials voor jullie op een rijtje die op geen enkel kantoor mogen ontbreken!  Dit zijn handige tools die het leven in de kantoorjungle een stuk makkelijker en/of aangenamer maken.

1.De steekwagen

Steekwagens zijn kleine, handige karretjes waar je van alles mee kunt verplaatsen. Of je het nu hebt over een stapel stoelen die van de ene kant van het pand naar de andere moet, of een lading printerpapier, of zakken met koffiekoekjes. Een steekwagen is flexibel, wendbaar en sterk: je neemt met gemak een flinke lading spullen mee. Zorg daarom dat er minstens 1 steekwagen in je kantoor aanwezig is, zodat je nooit meer moeilijkheden ervaart bij het verplaatsen van spullen.

2.Printers

Er moet altijd wel iets geprint worden op kantoor. De agenda voor een vergadering, een rooster, een infographic of noem maar op. En hoe vervelend is het dan als je op zoek moet naar een printshop die dit klusje voor je kan klaren. Meestal bedenken mensen pas op het moment suprême dat ze iets willen printen, en dan is er vaak geen tijd meer om dat extern ergens te regelen… Het is daarom echt essentieel voor elk kantoor om een goedwerkende printer te hebben. Want als je wel een printer hebt, maar die het niet goed doet, kan je rekenen op nog meer frustratie… Zorg daarom ook altijd dat je voldoende papier en inkt-toners in huis hebt. Zo kom je nooit met lege handen te staan.

3. Koffiemachine

Geen kantoorleven zonder koffie! Nergens wordt zoveel koffie gedronken als op kantoor. En daarom is het zeker de moeite waard om te investeren in een goed koffieapparaat. Een apparaat waar smaakvolle koffie uit komt, een apparaat dat makkelijk schoon te houden is of te onderhouden en een apparaat dat makkelijk is in het gebruik. Een dergelijk apparaat zal door alle collega’s gewaardeerd worden. En zo vormt het koffieapparaat een plek waar collega’s elkaar weten te vinden voor een praatje, en waar ze even de dag of de aankomende taken door kunnen nemen. Zo versterkt het koffieapparaat de banden tussen de collega’s, en dat maakt het samenwerken alleen maar prettiger. En dat komt de productiviteit ten goede.