Leuke activiteiten om te doen met vriendinnen

  • door

Heb jij een grote vriendengroep en zijn jullie altijd op zoek naar leuke activiteiten om te doen? Dit herken ik. Ik heb een groep vriendinnen van 11 meiden en wij zien elkaar regelmatig. Wij zijn inmiddels alleen wel klaar met altijd wijntjes drinken en film kijken. Zo nu en dan proberen we dus een leuke activiteit te plannen met zijn allen. In deze blog vertel ik meer over de originele activiteiten die wij tot nu toe gedaan hebben en wie weet brengt dit jou op ideeën voor jouw vriendengroep!

Dagje stad

Wat mijn vriendinnen en ik minstens 1 keer per jaar proberen te doen, is een dagje weg gaan met zijn allen. Met zijn elven op vakantie is tot nu toe nooit gelukt doordat er altijd wel iemand niet zo lang weg kon of geen geld had. Een dagje weg is echter een laagdrempeliger uitstapje, waar iedereen vaak wel tijd en geld voor vrij wil maken. Wij komen allemaal uit de buurt van Amsterdam, dus proberen altijd een stad te bezoeken die we nog niet goed kennen. Zo zijn we een keer een dagje naar Groningen geweest en willen wij dit jaar naar Maastricht. Wij zijn allemaal studenten met een weekabonnement voor het openbaar vervoer, dus zo’n dagje weg kost ons bijna niks. Dit is een leuke manier om toch nog dat vakantiegevoel te krijgen terwijl je gewoon in eigen land blijft.

Bier- of wijnproeverij

Een aantal maanden geleden had ik met mijn familie een bierproeverij gedaan in een café in Amsterdam. Dit gaf mij de inspiratie om een keer zoiets voor mijn vriendinnengroep te organiseren. Iedereen reageerde heel enthousiast, dus ik ging aan de slag. Ik pleegde een bezoekje aan de Gall&Gall en liet mij over een aantal biertjes informeren. Ik maakte uitgebreide notities, zodat ik deze leuke verhaaltjes net zo goed kon vertellen aan mijn vriendinnen. Mijn favoriete bier, de IPA van brouwerij Uiltje, verkochten ze hier helaas niet, dus deze IPA bestellen deed ik gewoon online. Ik liet iedereen vijf verschillende bieren proeven en vertelde bij elke bier een leuk verhaaltje. Dit hoeft je natuurlijk niet alleen met bier te doen, je kan dit precies hetzelfde doen met wijn.

Actieve uitjes

Zoals ik al zei, zijn mijn vriendinnen en ik het ‘bankhangen’ een beetje zat. Daarom vinden we het leuk om erop uit te gaan en actieve dingen te doen. Een activiteit die we recent met zijn allen hebben gedaan, is het bezoeken van een Gamehall. Dit is zo’n ouderwetse spelletjes hal met allemaal spellen als airhockey, Pacman en pinball. We hebben nog nooit zo hard gelachen als deze avond. Andere leuke ideeën zijn bowlen of naar een klimmuur gaan.