Psoriasisbehandeling — Waarom paardenmelk kan helpen

  • door

Tegenwoordig lijdt bijna 3% van de wereldbevolking aan de huidziekte psoriasis, dat zijn meer dan 150 miljoen mensen die moeten leren leven met psoriasis omdat er geen remedie is voor psoriasis. Paardenmelk kan symptomen helpen verlichten, onder controle houden en dagelijkse klachten draaglijker maken.

Wat is psoriasis?

Psoriasis is een huidaandoening die ervoor zorgt dat huidcellen zich tot 10 keer sneller vermenigvuldigen dan normaal. Dit zorgt ervoor dat de huid zich ophoopt in hobbelige rode vlekken bedekt met witte schubben. Ze kunnen overal groeien, maar de meeste verschijnen op de hoofdhuid, ellebogen, knieën en onderrug. Psoriasis kan niet van persoon op persoon worden overgedragen. Het komt soms voor bij leden van dezelfde familie.

Psoriasis verschijnt meestal in de vroege volwassenheid. Voor de meeste mensen treft het slechts een paar gebieden. In ernstige gevallen kan psoriasis grote delen van het lichaam bedekken. De patches kunnen genezen en dan terugkomen gedurende het hele leven van een persoon.

Paardenmelk als natuurlijke behandeling voor psoriasis

De meeste behandelingen zijn gericht op het onderdrukken van de symptomen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om psoriasis te genezen, maar paardenmelk voor psoriasis kan je leven makkelijker maken. Denk aan het verminderen van de jeuk, droge huid en de losse huidcellen.

De huid stabiliseert zich door de aanwezige vitamines, mineralen, sporenelementen en essentiële aminozuren in paardenmelk die in de huid worden opgenomen. Dit heeft een revitalisering en vertraagde veroudering van de huid tot gevolg. De collageenvezels spannen zich in en creëren voor een groot deel. De epitheel beschermende vitamine A maakt de huid gladder en verjongt het huidoppervlak zodat deze zachter en soepeler wordt. Pathologische huidveranderingen worden positief beïnvloed en verdwijnen zelfs na langdurig gebruik van paardenmelk. Paardenmelk werkt zowel van binnen als van buiten huidverzorgend en genezend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *