Regenton voor in de tuin

Regentonnen komt u steeds vaker tegen. Ze zijn vaak niet meer weg te denken uit tuinen. Maar waarom zou u kiezen voor een regenton? Vaak zien mensen een regenton als een oud vat waar regenwater in wordt opgevangen. Maar een regenton is veel meer dan dit. Het kan erg stijlvol in de tuin staan en een echte toevoeging zijn. De tuin kan dan worden voorzien van water via regenwater in plaats van gebruik te maken van kostbaar kraanwater. Kraanwater kost overigens ook geld, regenwater is helemaal gratis. De regenton zorgt ervoor dat u altijd voorzien bent van regenwater. Het water in de regenton kan makkelijk in een gieter lopen door een klein kraantje die bevestigd is onderaan de ton. De ton komt ook op pootjes zodat de kraan echt aan de bodem van de ton zit. Zo kan zoveel mogelijk regenwater gebruikt worden uit de ton en blijft er niks achter.

Soorten regentonnen

De regentonnen bij Godu tuin zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zoals zwart, ivoor, antraciet en donkerbruin. Er kan daarbij gekozen worden voor een geribde ton of ton met row-structuur. Alle regentonnen zijn hier van het merk Capi Europe en hebben een lengte van 56 cm, breedte van 56 cm en een hoogte van 123 cm. De inhoud van de regenton bedraagt 130 liter. U krijgt daarbij 10 jaar garantie. Alle regentonnen van Capi Europe worden gemaakt in Nederland in een eigen fabriek in Tilburg en zijn daar op een duurzame manier geproduceerd. Onnodige transportkosten worden hierdoor vermeden. Daarnaast zijn de regentonnen gemaakt van recyclebaar materiaal. Bovendien heeft Capi Europe een unieke en eigen manier van rotatiegieten dat geen ander bedrijf in de industrie heeft. Hiermee wordt 80% energie bespaard tijdens de productie.

Installatie en onderhoud

Nadat u de regenton heeft aangeschaft kan u beginnen met de installatie ervan. Het is erg eenvoudig met behulp van een bijgeleverde handleiding is het zo gedaan. Zorg bij het neerzetten van de regenton voor een egale ondergrond, zodat de regenton niet makkelijk omvalt. Sommige regentonnen zijn verzien van een zomer- en een winterstand. Dit is niet bij elke regenton het geval. In de winter kan het water bevriezen en zet hierdoor uit. Dit kan ervoor zorgen dat u regenton kapot barst. Om dit te voorkomen kan u het best de ton leeg laten lopen en de aansluiting om zetten in de winterstand. Zo voorkomt u ook dat de regenton nog kan vollopen bij een regen- of sneeuwbui. De regentonnen vragen om weinig onderhoud. Af en toe een vochtige doekje om de regenton schoon te maken is genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *