Toiletpapier, hoe wordt het gemaakt?

Met de grote run op toiletpapier achter de rug is me iets gaan dagen. Dit onmisbare goed, wat normaal altijd in grote getalen voor handen ligt was opeens schaars. Hierdoor ben ik natuurlijk een stuk meer met toiletpapier bezig geweest en ben ik me eigenlijk ook af gaan vragen hoe het nou precies gemaakt wordt. Ik heb dit uitgezocht en in dit artikel zal ik je er alles over vertellen. Ben je ook benieuwd? Lees dan nog even door!

Een mengsel van verschillende houtsoorten

Toiletpapier wordt zoals de naam natuurlijk al verklapt van papier gemaakt. Maar het is natuurlijk niet zomaar papier. Er wordt goed nagedacht over de samenstelling. Om ervoor te zorgen dat het papier zacht is, maar tegelijk sterk wordt er vaak houtpulp van verschillende boomsoorten vermengd. Meestal wordt een zachte houtsoort gecombineerd met een sterke voor het beste resultaat.

Van pulp naar papier

Als het pulp bij elkaar wordt gegooid en met water vermengd. Vervolgens kan er een enorme wc rol gemaakt worden door de pulp plat te drukken en het water te verdampen. Van deze reuzenrol worden dan verschillende kleine rollen gemaakt.

Laagjes

Er worden bijna altijd laagjes aan elkaar gemaakt om het papier nog zachter te maken. Hier komt ook de functie van de figuurtjes in je papier aan bod. De figuurtjes fungeren namelijk als lijm om de laagjes bij elkaar te houden!

Hopelijk heb je weer genoeg papier op voorraad en hoef je niet te hamsteren!

Bron: https://www.disposablediscounter.nl/