Van inspiratie tot nieuwe baan dankzij verkeersregelaars

  • door
Verkeersregelaars

Vlakbij mijn huis is een groot kruispunt waar een tijdje aan gewerkt werd. Zowel de stoplichten als de weg zelf werden aangepakt. De weg werd opengebroken voor een paar dagen omdat ze wat met de leidingen gingen doen. Daarna werd het wegdek opnieuw gelegd zodat het breder en veiliger werd. Dit vond ik helemaal prima, maar het was alleen even onhandig dat we een week lang niet echt gebruik konden maken van het kruispunt. Daarom, om het verkeer veilig te laten verlopen, stonden er een week lang verkeersregelaars. Die hebben de hele week alles soepel laten verlopen voor de voorbijgangers. Ze deden dit zo goed, dat we nauwelijks vertraging op hebben gelopen. Ik was zo onder de indruk van het werk van de verkeersregelaars. Nog nooit had ik echt nagedacht over een baan mogelijkheid als verkeersregelaar. Toch is het een enorm nuttige, en ook veelzijdige baan! Doordat ik ze elke morgen tegenkwam, ben ik me wat meer gaan verdiepen in deze functie! Hierover schrijf ik vandaag deze blog, veel leesplezier!

Werken als verkeersregelaars

Op een van de dagen dat ik thuis was, ben ik even bij het kruispunt gaan kijken en heb ik een praatje aangeknoopt. Wat komt er bij een baan als verkeersregelaar kijken? Ik wilde daar achter komen! De man waarmee ik stond te praten was erg enthousiast over zijn baan. Hij deed het al vijf jaar! Hij vertelde me dat het een ontzettend gevarieerde baan is. Je werkt natuurlijk altijd in de buitenlucht. Wanneer je werkt is echter wel wisselend! Veel projecten zijn natuurlijk op gekke tijden wanneer er minder verkeer is. Ook zul je juist in noodsituaties moeten werken, bijvoorbeeld tijdens een kapot stoplicht in de spits. Voor zo’n baan heb je dus wel een gevoel voor leidinggeven nodig, want je leidt het hele verkeer in goede banen! Daarnaast krijgen verkeersregelaars ook heel veel verantwoordelijkheid. Snel handelen en efficiënt denken zijn ook twee eigenschappen die je goed kunt gebruiken bij deze baan! Omdat al deze eigenschappen perfect bij mij passen ben ik gaan zoeken naar vacatures!

Hoe je bij een vacature terecht komt

Via de website van Binck kwam ik uit bij een vacature voor verkeersregelaar. Binck is een uitzendbureau die zich in de randstad heeft gevestigd. Ik woon daar ook, dus dat is helemaal geen probleem. Wat ik zo fijn vind aan dit uitzendbureau is dat ze echt aan je toekomst denken. Zo wordt je eerst opgeleid tot verkeersregelaar en kun je dus solliciteren zonder dat je de goede papieren hebt. Daarnaast geven ze je ook goede begeleiding en doorgroeimogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien tot coordinator, waarmee je een eigen auto en telefoon van de zaak krijgt! Dus ben jij op zoek naar een andere baan? Overweeg dan eens de vacature van verkeersregelaar!