Verslavingsklinieken staan bekend om hun uitstekende verslavingsbehandeling.

  • door

Een verslavingskliniek kan de beste plaats zijn om verslavingsbehandeling te krijgen, want verslaving speelt zich af in de hersenen. Verslaving veroorzaakt verschillende fysiologische problemen, die een verslavingskliniek heel goed kan aanpakken met medische hulp. Veel verslavingsklinieken bieden verslavingsbehandeling via medicijnen, verslavingsbegeleiding of verslavingstherapie. Een verslavingskliniek zal verslavingsbehandeling geven op basis van de beste verslavingsbehandelingen die er volgens de medewerkers van de verslavingskliniek zijn.

Verslavingsherstel coaching

Een verslavingskliniek kan je helpen alle aspecten van verslaving aan te pakken door middel van verslavingsadvies en verslavingstherapie. Verslavingsklinieken kunnen ook verslavingsbehandeling bieden door het gebruik van medicijnen, waardoor verslaafden de kans krijgen om nuchter te zijn terwijl ze hun verslavingsproblemen verwerken door middel van verslavingsbegeleiding of verslavingstherapie. Verslavingsbegeleiders kunnen verslaafden helpen door middel van verslavingsherstel coaching, maar ook door middel van verslavingsherstelgroepen zoals 12-stappen programma’s voor verslavingsherstel en andere verslavingsherstelgroepen.

Type verslavingen

Verslavingsklinieken kunnen patiënten ook een aantal behandelingsmogelijkheden voor verslaving bieden, afhankelijk van de behoeften van elke individuele patiënt. Als je verslaving je vermogen om te functioneren, zoals

  • verslaving aan een bepaalde drugs
  • verslaving aan een specifiek verslavingsbehandelingsmedicijn
  • verslaving aan gokken

Waar kun je terecht?


Verslavingsklinieken zullen ook gekwalificeerde verslavingsbegeleiders hebben die je door het proces van verslavingsherstel coaching en verslavingsherstelgroepen kunnen helpen


Voor meer informatie over wat een verslavingskliniek voor je kan doen het dagelijks leven, kunnen verslavingsklinieken verslavingsbehandeling bieden door middel van verslavingsadvies en verslavingstherapie. Verslavingsrevalidatieprogramma’s kunnen verslaafden ook helpen te leren hoe ze weer in de maatschappij kunnen terugkeren.

Een goede verslavingskliniek zal beschikken over gekwalificeerde verslavingsdeskundigen die in staat zijn een diagnose te stellen van een middelenverslaving, maar ook van psychische problemen die vaak samengaan met middelenverslaving. Bekijk bijvoorbeeld de website van connection-sggz.nl en laat je inspireren door het werk – dat door hen is verricht- zodat je een beter beeld kunt krijgen bij de hulp die je kunt krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *