Waar moet je op letten bij het aanschaffen van heren ringen?

  • door

Het aanschaffen van ringen kan lastig zijn. Vooral omdat de meeste aanbieders zich online profileren. Het bezoeken van winkels wordt door de meeste mensen niet meer gedaan. Met één klik kan je jouw lievelingsring bestellen. Echter, blijkt dat de meeste mensen niet tevreden zijn met hun bestelling. Dit komt mede doordat bepaalde eigenschappen van de ring niet goed zichtbaar zijn op de foto’s. In dit artikel bespreken wij de belangrijkste aspecten rondom het kritisch bekijken van het online aanbod wat betreft het aanschaffen van ringen. Dit artikel is geïnspireerd door by lydian.nl.

Afbeeldingen kunnen misleiden

Afbeeldingen kunnen helaas misleiden. Probeer altijd te achterhalen of er meerdere afbeeldingen beschikbaar zijn van die specifieke ring. Als er geen extra afbeelding beschikbaar is, vraag dan de aanbieder of ze zelf een foto willen maken en deze willen opsturen.

Als er wel meerdere afbeeldingen beschikbaar zijn, zoek dan overeenkomsten en ook vooral verschillen, zodat de betrouwbaarheid van de afbeeldingen onder de loep worden genomen.

Ringmaat

De maten van heren ringen kunnen erg verschillend zijn. Het is daarom belangrijk om vooraf goed te weten welk ringmaat je hebt. Je hebt verschillende soorten benamingen voor de ringen. Sommige websites gebruiken omtrek in diameter en andere gebruiken omtrek in mm. Deze twee afmetingen zijn verschillend. Stel je hebt een omtrek van 20 van je diameter. Dan is de omtrek ongeveer 63,1mm. Probeer beide varianten goed te leren.

Maar houd altijd rekening dat de ring altijd te klein of iets te groot kan vallen. Probeer goed te achterhalen of de ring te groot valt of normaal is, want sommige ringen zijn iets dikker van de binnenkant.