Wat voor game platform kies je?

  • door

In de jaren 70 kwamen langzaam de eerste videospelletjes gemaakt waren. Het begon met ontzettend simpele spelletjes zoals Pong. In de jaren 80 kwamen de arcades en in de jaren 90 werd kwamen een aantal grote game platformen omhoog. Je had de eerste Playstation, Nintendo en natuurlijk games spelen op een computer. Tegenwoordig hebben we absoluut fantastische games die je meeslepen in grote open werelden en briljant geschreven verhalen. Er zijn historische games, schietspellen, voetbal spellen en nog veel meer. De wereldwijde game industrie is dan ook gigantisch. Als je zelf meer videogames wilt gaan spelen, zowel als je jong bent of als volwassene begint dan is de eerste vraag natuurlijk wel platform je kiest.

Game computer

In dit artikel bespreken we de verschillende gameplatformen en hun voordelen en nadelen. De eerste optie die ik wil bespreken is de game pc. Dit is een desktopcomputer of sterke laptop waarop je de meeste games kunt spelen. Videogames spelen op een persoonlijke computer is uitstekend en klassieke manier van spelen. De combinatie van het toetsenbord en de muis is uitstekend voor de meeste games en je kunt er vaak sneller mee reageren dan met de controllers die bij andere game platformen komen.

Maar er zijn wel nadelen aan de game computer. Het is namelijk zo dat een computer erg duur kan zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel goedkopere opties en je moet ook niet vergeten dat je met een computer veel meer kan dan alleen videogames spelen. Je zult het ook voor internet en werk gebruiken.

Playstation of Xbox

Wanneer het gaat om consoles zijn de twee grootsten natuurlijk Playstation en Xbox. Deze game consoles zijn soortgelijk maar hebben ook elk hun eigen voordelen en nadelen en verschillende games. Maar ik wil in dit artikel deze consoles vooral met de game computer vergelijken. Deze consoles hebben in principe twee grote voordelen. Ten eerste zijn ze respectievelijk goedkoper dan een computer. Natuurlijk kun je met een computer veel meer maar als het je echt puur om het gamen gaat is een console de goedkopere optie. Daarnaast kun je deze consoles wel nog steeds gebruiken voor bijvoorbeeld Netflix en andere websites. Het andere grote voordeel is dat je met meerdere mensen samen kunt spelen. Waar je op de computer meestal alleen speelt is het met consoles heel goed mogelijk om met meerdere consoles op hetzelfde scherm te spelen. Dit maakt de consoles vaak gezelliger dan videogames spelen op een computer.