Wees voorbereid op visite

  • door
wijnrek kopen

Het is vrijdagavond en je vrienden besluiten om als verrassing bij je langs te komen. Je schrikt er een beetje van omdat je niet zeker weet of je wel genoeg eten en drinken in huis hebt voor vijf personen. Een van je goede vrienden heeft wel een fles wijn meegenomen, maar voor vijf personen lijkt je dat wat weinig. Je dacht gister toevallig nog na over een wijnrek kopen, maar dat is nu wel een beetje te laat. Je kijkt even in de kelder of je nog wat hebt staan. Gelukkig staan er nog twee flessen rode wijn in de kelder dus neem je maar mee naar de woonkamer. Je goede vriend had ook rode wijn meegenomen, dus nu hoeven jullie dat niet met een glas te doen op de vrijdag. Je houdt er trouwens ook helemaal niet van dat men hun eigen drinken meeneemt als bij je op visite zijn. Toch maar een idee om nu echt een wijnrek te gaan kopen. 

Nooit meer zonder wijn

Je vertelt je vrienden dat je van plan bent om een wijnrek te gaan kopen. Nu weet je alleen nog niet zoveel van de verschillende soorten rekken die er zijn. Gelukkig heeft die ene goede vriend er meer verstand van, dus vraag je hem om wat advies. Hij vertelt ten eerste over de traditionele wijnrekken die er bestaan. Deze wijnrekken zijn geschikt voor 7 tot 12 flessen wijn. Daarnaast zijn ze heel praktisch en esthetisch aantrekkelijk. Ze nemen niet veel ruimte in beslag en staan mooi in je woonkamer. Zo houd je ruimte over in de kelder. Ook kun je vanaf de bank zien hoeveel flessen je nog hebt. Naast de traditionele wijnrekken bestaan er ook grotere wijnrekken, vertel je vriend. Nu hoeft dat van jou niet per se, omdat je eigenlijk alleen in het weekend wijn drinkt en je vindt het onzin om een groter rek aan te schaffen. Dit zou bovendien ook te veel ruimte innemen in je woonkamer. De grotere rekken hebben namelijk een capaciteit van 20, 30 of zelfs soms 50 flessen. Dat vind je wat overdreven. Je vraagt aan je goede vriend of er ook rekken zijn die geschikt zijn voor in de keuken. In dit geval beveelt hij je een houder of mand aan. In een houder of mand kunnen ongeveer 4 tot 6 flessen wijn, deze kun je gemakkelijk in de keuken kwijt en ziet er leuk uit. 

Een goede vrijdag

Na het gesprek met je goede vriend ben je ervan overtuigd om een flessenhouder of een traditioneel wijnrek aan te schaffen. Je zet direct op je lijstje: traditioneel wijnrek kopen, zodat je niet vergeet en schenkt je zelf nog maar goed glas rode wijn in. Al je vrienden doen gezellig mee en het belooft een gezellig avond te worden.