Werken in een herfsttuin met goede werklaarzen 

  • door
Werklaarzen

Het herfstseizoen is weer volop in gang! Voor de echte tuinliefhebbers is het een mooi seizoen om in de tuin te werken. Overal zijn mooie gekleurde bladeren, en waarschijnlijk kom je ook veel paddestoelen tegen. Een nadeel van herfst in Nederland is, is dat het ontzettend veel regent. Dit betekent dan ook dat je vaak met je voeten in het water staat. Zelf heb ik een kleigrond in de tuin. In de zomer blijft alles mooi groen, maar in de herfst kun je er bijna in zwemmen. Goede werklaarzen zijn dus een must om veilig te werken zonder natte voeten te krijgen! Lees snel verder en ontdek waar je de perfecte werklaars voor komend herfstseizoen scoort!

De soorten werklaarzen die beschikbaar zijn

Als eerste zijn er natuurlijk laarzen in allerlei kleuren en vormen! Deze keuze is persoonlijk en kan voor iedereen verschillen! Maar naast het uiterlijk en comfort van de laarzen is er nog een ander karakteristiek van dit soort schoenen die wel universeel is: de veiligheid. Iedereen die een werklaars koopt wil natuurlijk dat zijn of haar voeten veilig zijn, dat is de eerste eis. Er zijn verschillende soorten graden van veiligheid voor zulk schoeisel verkrijgbaar bij De Boer Drachten. Als eerste heb je de S2-classificatie. Deze laarzen zijn antistatisch, hebben een veiligheidsneus en zijn waterafstotend. Dit is de laagste klassering, en zijn goede schoenen zolang er geen gevaarlijk werk mee gedaan wordt! S3 laarzen hebben, naast alle kwalificaties van de S2, een veiligheidszool die voorkomt dat er dingen naar binnen kunnen dringen via de zool.  S4 laarzen hebben daar bovenop nog een uitrusting van rubber en een veiligheidsneus die vloeistofdicht is. S5 laarzen zijn de sterkste laarzen, deze hebben ook weer een veiligheidszool die extra verstevigd is, en een antislipprofiel onder de zool. Voor het werken in de tuin zijn laarzen van S2 of S3 aan te raden. Zeker de S3 die een veiligheidszool heeft. Mocht je dan op tuingereedschap gaan staan dan raakt je voetzool in ieder geval niet verwond. Ook de waterdichte laag op alle schoenen houden je voeten lekker droog in een drassige tuin. 

Werklaarzen voor iedereen, man en vrouw!

Werklaarzen zijn er zeker niet alleen voor mannen. Het assortiment voor vrouwen is ook erg uitgebreid. Zo kan iedereen in de tuin werken en droge voeten houden! Sommige laarzen zijn erg degelijk en niet erg mooi om te zien. Wel zijn ze erg geschikt voor je voeten. Inmiddels zijn er ook schoenen ontworpen die iets mooier zijn om in rond te lopen. Kies voor een laars met mooie gesp als versiering en een gevoerde binnenkant om helemaal stylish te zijn! Ik vind het fantastisch dat er zoveel ook mooie laarzen verkrijgbaar zijn. Zo kun je in stijl rondlopen in de tuin en lekker aan de slag gaan!