Zo bescherm jij je bedrijf tegen cybercriminaliteit

In dit digitale tijdperk waarin we leven loopt iedereen risico wanneer hij of zij online aan het werk gaat met hun bedrijf. We zien dat cybercriminaliteit langzaam maar snel aan het groeien is. Cybercriminelen worden steeds slimmer en handiger in het hacken van programma’s en fraude plegen bij onschuldige mensen. Heb je zelf een bedrijf en wil je je werknemers zo veilig mogelijk laten werken? Lees dan snel verder wat je kunt doen tegen cybercriminaliteit

Schakel een expert in

Wil je de veiligheid van jouw bedrijf controleren? Misschien heb je wel de duurste programma’s en de beste trainingen gevolgd. Toch kan het ieder bedrijf overkomen gehackt te worden. Door een expert, zoals bijvoorbeeld Onvio.nl, in te schakelen kun je de veiligheid laten testen. Een expert weet precies waar nog verbeteringen uitgevoerd kunnen worden en wat al goed gaat. Ook ga je samen de analyse bespreken en kun je nieuwe trainingen geven aan je werknemers om hen op de hoogte te stellen.

Altijd up to date software gebruiken

Ieder programma en beveiligingssoftware heeft updates. Door deze automatisch in te stellen, zijn alle tools en programma’s up to date. Waarom het belangrijk is deze updates uit te voeren? Deze repareren zwakke plekken van een software of programma. Ook is het belangrijk dat je werknemers geen eigen softwares kunnen downloaden. Je weet namelijk niet of deze veilig genoeg zijn.

Sla documenten veilig op

Sinds vorig jaar maart werken een hoop mensen vanuit huis. Dit betekent dat er een informatie op afstand opgeslagen wordt. Dit willen we natuurlijk altijd op een veilige manier. Gebruik daarom nooit openbaar wifinetwerk en zorg altijd voor toegang met een tweestapsverificatie. Ook kun je unieke wachtwoorden kiezen en deze in een speciaal wachtwoordenprogramma opslaan. Zo kunnen werknemers deze wachtwoorden eenvoudig kopiëren en plakken en zien zij niet wat voor wachtwoorden het zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *